DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2023. December 15.
Jay Lumen-interjú az Indexen: Volt, hogy enni nem tudott, de a zenének akkor sem fordított hátat

Az év hazai underground DJ-je-díj többszörös nyertese, Jay Lumen az Index zenei rovatának adott interjút, melyben legújabb sikerei mellett az alkotóművészet fontosságáról, külföldi rajongókról és tervekről, illetve a zenei szcéna sötétebb oldaláról is mesélt.

"Ha végignézünk a magyarországi zenei térképen, nem biztos, hogy arra a konklúzióra jutunk, mely szerint hazánk technónagyhatalom. Ennek ellenére a műfajban alkotó lemezlovasokból képesek vagyunk nemzetközi sztárokat felmutatni, élükön Jay Lumennel. Noha előadói neve nem ezt sugallja, a DJ magyar alkotó, aki a bolygó összes kontinensét megjárta. Turnézott már Kínától kezdve Ausztrálián át egészen Dél-Amerikáig mindenütt.

A folyamatos, kemény munka, valamint az aktív alkotómunka idővel kifizetődött. Az egyik legjelentősebb nemzetközi elektronikus zenei vállalat, a Beatport minden idők tíz legjelentősebb technó DJ-je közé sorolta folyamatosan frissülő statisztikái alapján, amelyet a Beatstats összesít. Ennek apropóján ültünk le beszélgetni a művésszel, kicsit jobban belelátni abba, miként is gondolkodik az ágazatról, a zenéről, és alapjában véve a világról."

A teljes interjú elolvasható itt: https://index.hu/kultur/zene/2023/12/12/jay-lumen-techno-house-stenk-int...

Kiemelt kép forrása: Index / Nagy Kata

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442