DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület

Bemutatkozás

A Magyar Lemezlovas Egyesület 2002-ben alakult, hazai lemezlovasok, illetve a lemezlovasok tevékenységét segítő jogi, lemezipari- és médiaszakemberek részvételével. Az Egyesület elsődleges küldetése, hogy mind a lemezlovas társadalom egésze, mind a szakma egyes képviselői külön-külön is megkapják az őket megillető tiszteletet, elismerést, és nem utolsósorban, megérdemelt anyagi ellenszolgáltatást. Cél, hogy sikerüljön véget vetni a szakma utóbbi években tapasztalható erőteljes felhígulásának, és a kontárok, a szakmát tisztességtelenül űzők tevékenységének. Utóbbiak kártékony hatását, következményeit elsősorban maguk a lemezlovasok, de hosszabb távon a közönség, sőt, a vendéglátóhelyek tulajdonosai is viselik, így elemi közös érdek a mind szakmailag, mind erkölcsileg kielégítő állapotok megteremtése.

A szervezet létrehozásának célja, hogy a megfelelő keretek között sikerüljön biztosítani a minél szélesebb körű ismertséget és elismertséget tagjai számára, garanciát vállalni arra, hogy a tagok képzett, jól felkészült művészek, és ezt a munkáltatók, munkaadók számára a megfelelő kommunikációs csatornákon közzé is tenni.

Ugyanakkor célunk az is, hogy tagjaink gondolkodásmódjának alapvető jellemzője legyen a szakmai elhivatottság és egészséges szakmai öntudat is. Ennek összetevői többek között a folyamatos szakmai fejlődés, továbbképzés, a zenei ismeretek folyamatos szélesítése, az újabb és újabb információkra és az előrelépésre való belső igény. Ennek ki kell egészülnie a jogkövető magatartás kultúrájával, a szakma és a zene tiszteletével, egymás kölcsönös támogatásával, a tisztességes verseny szabályainak betartásával.

A Magyar Lemezlovas Egyesület feladata, hogy a hatóságokkal, jogvédő szervekkel együttműködve mindent megtegyen annak érdekében, hogy a lemezlovas szakma továbbra is tisztes megélhetést nyújtson azok számára, akik ezt hivatásuknak, és nem utolsósorban kenyerüknek tekintik, és fellépjen a tisztességtelen magatartást tanúsító, jogosulatlan versenyelőnyt szerző, a szakma hírnevét csorbítókkal szemben.

További feladatunk a tagság számára minél több kedvezményes lehetőség, szolgáltatás megteremtése, igény esetén a legújabb zenékkel való ellátás biztosítása, valamint munkalehetőséget is jelentő saját rendezvények szervezése.

Mindezen tevékenységeink eredményeként jöhet létre olyan szakmai erő és közösség, amely képes lehet az érdekek hathatós védelmére, a jobb munkakörülmények, előrelépési lehetőségek, magasabb anyagi ellenszolgáltatások megteremtésére. Vagyis: "Csak egymás szekerét tolva juthatunk előbbre."

Reméljük, céljainkkal egyetértesz, és hamarosan tagjaink között tudhatunk.

A DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület alapszabálya innen letölthető, míg a taggá válásról a Jelentkezés oldalon olvashatsz.

Kérdéseiddel az alábbi címen fordulhatsz Egyesületünkhöz: info@djszovetseg.hu

Szervezeti felépítés

Az egyesület Elnöksége

Elnök:
Jeszenszky Zsolt

Általános Alelnök:
Bárány Attila
Spiegelhalter László (Spigiboy)

Az Elnökség tagjai és felelősségi területeik:
Gángó Krisztián - kommunikáció
Knizse Péter - területi képviselők
Nagy András - kapcsolattartás, "ügyfélszolgálat"
Náksi Attila - producerek
Nyújtó Sándor (Newl) - oktatás, utánpótlás
Téglási István - rezidens DJ-k

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442