DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2018. February 20.
Fotó: Földesi Máté | www.foldesimate.hu

A Magyar DJ és Producer Egyesület ("DJ Szövetség") és a Ballantine's whiskyket forgalmazó Pernod Ricard idén is megrendezte "Az Év DJ-je" díjátadó gálát. A Ballantine's Music Awards helyszíne ezúttal is az Akvárium Klub volt, és a rendezvényt ismét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. A 2017-es év legjobb DJ-i és producerei több száz kolléga és rajongó jelenlétében vehették át a nekik járó elismeréseket.

A DJ Szövetség által koordinált szakmai szavazás első fordulójában a közel 1000 tagot számláló szervezet tagjai, a profi DJ-k bárkit jelölhettek, összesen négy hazai és két külföldi kategóriában. A legtöbb jelölést kapott 20-20 név ezután továbbment a második fordulóba, és közülük kerültek ki a későbbi győztesek, mind a szakmai, mind pedig a közönségszavazás során.

Az év felfedezettje mezőnyben a harmadik Jackwell, a második az Earth n Days lett, a győztes pedig Roberto Rios & Dan Sparks.

Az év producere kategóriában Tomy Montana lett a harmadik, a tavalyi felfedezett Willcox a második, az első helyet itt viszont megszerezte az Earth n Days.

Az év külföldi underground DJ-je Solomun lett (mögötte Carl Cox és Camelphat), az év külföldi mainstream DJ-je cím birtokosa pedig az idén Timmy Trumpet (a további két helyezett Axwell Λ Ingrosso, illetve Don Diablo).

Az év hazai mainstream DJ-je kategóriában idén csúcsra ért a tavaly második helyezett Szecsei, maga mögé utasítva a tavaly már harmadszor győztes Newikot. Tomy Montana itt is harmadik lett. A Ballantine's oldalán lebonyolított közönségszavazáson a mainstream kategóriát szintén Szecsei nyerte, Metzker Viktória és Sterbinszky előtt.

Az év hazai underground DJ-je kategória győztese a közönségszavazáson Droplex, míg Chris Lawyer a második, és Daniel Nike a harmadik. Chris Lawyer a szakmától is megszerzte a harmadik helyet, a másodikat Newl... és zsinórban harmadszor győztes Jumodaddy!

Idén először kapott díjat az év partysorozata vagy programszervező csapata. A harmadik helyezett Emlékek Éjszakája és a második Nightlife előtt a győzelmet a Hódítás Éjszakája szerezte meg.

A Magyar DJ és Producer Egyesület elnöksége által minden évben alapos megfontolás után odaítélt Életműdíjat ebben az évben Suri Imre kapta, aki nem csak DJ-ként és műsorvezetőként aktív, de hajdanán hanglemezbolt-tulajdonosként is a DJ-k és általában a zene világának központi szereplője volt. A 30 felettiek mindegyikének egész biztosan felejthetetlen emlékei vannak az új zenék hallgatásával, a lemezek válogatásával töltött időkről a DJ Service-ben.

Minden nyertesnek gratulálunk!

Fotó: Földesi Máté | www.foldesimate.hu


Nézd meg Az év DJ-je díjátadót a DJ SoundPro és a Magyar Producer Workshop közvetítésében!

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442