DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2019. November 30.

Időnként felbukkan egy-egy magyar DJ a nemzetközi porondon, és van jó pár elektronikus zenei producerünk, akik egy-egy dalukkal, vagy akár egymás után többel is, ismertté váltak külföldi klubokban, rádiókban is. Az ilyen híreknek mindig nagyon örülünk, és gratulálunk minden hazai alkotónak, különösen aki önerőből ér el sikereket a világban.

Ideje, hogy felismerjük nem csak a tehetségeket, de a bennük rejlő lehetőségeket is, és ahol lehet, segítsük a kibontakozásukat, előrelépésüket. Fontos és ígéretes fejlemény, hogy végre a magyar állam is partner ebben, és idéntől már támogat kifejezetten elektronikus zenei alkotókat is, részben épp a külföldi érvényesülési lehetőségeik bővítésében. A DJ Szövetség nagy örömmel vesz részt az olyan állami programok lebonyolításában, amely a zenei alkotóknak nyújt támogatást, nekik biztosít lehetőséget a fejlődésre.

A világ egyik legnagyobb elektronikus zenei rendezvénye, a fesztivált és szakmai konferenciát egyaránt magába foglaló, 25 évvel ezelőtt elindított ADE (Amsterdam Dance Event) idén egy teljes magyar delegációt is vendégül látott.

Több neves DJ, illetve producer is képviselte már hazánkat a korábbi években is, idén viszont az NKA Hangfoglaló Program támogatásával, a DJ Szövetség szervezésében minden eddiginél több tehetséges magyar elektronikus zenei alkotó mutatkozhatott be.

A csapat a DJ Szövetség alelnöke, Spigiboy vezetésével járta be a holland fővárost, különösen persze az ADE különböző helyszíneit. Sikerült összefutni többek között Mark Knight-tal, Martin Solveiggel, Hugellel, Todd Terry-vel, Paul van Dykkal és számos további világsztárral.

A BUDAPEST BEATS buli Amszterdam egyik izgalmas helyszínén, az 1957-es Richard Mason regény hangulatát idéző Suzy Wong koktélbárban zajlott, ahová benézett Belocca, Christopher és a StadiumX is.

A DJ pultban idén Andrea Lane, Andrewboy, Bahlzack, Chris Lawyer, az Earth 'n' Days, Edo Denova, Julian Kid, Newik, Roberto Rios and Dan Sparks, Strong R., Tom Noize, Willcox, Yamina és Zareh Kan állt - a DJ Szövetség az elkövetkező években újabb DJ-producereknek szeretne lehetőséget biztosítani, így jövőre akár jöhetsz Te is!

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442