DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2013. November 20.

Nyíregyháza egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén, a MacAllan Clubban közel 60 DJ gyűlt össze a tágabb értelemben vett régióból, hogy beszélgessen a szakma legfontosabb kérdéseiről.

A helyi erőkön kívül Sárospataktól Záhonyon át Debrecenig érkeztek kollégák, és beszélgettek a DJ Szövetség megjelent vezetőivel, akik kifejezetten erre az alkalomra érkeztek Budapestről. Jelen volt a DJ Szövetség elnöke, Jeszenszky Zsolt, a két alelnök, Bárány Attila és Spigiboy, az elnökség producerekért felelős tagja, Náksi Attila, valamint az elnöki tanácsadó testületből Lauer Krisztián, illetve Gyöngyös és környékének területi képviselője, Tomy Montana is.

Hallgasd meg vagy töltsd le az eseményen készült hanganyagot! »

A beszélgetésen elhangzott, hogy nagyon fontos, hogy a fiatal, feltörekvő DJ-k és a szakma tapasztalt "öregjei" megtalálják a közös hangot; ráadásul rengeteg lehetőséget is magában rejt az együttműködés. Az idősebbek tudást, tapasztalatot tudnak átadni a fiataloknak, ők pedig a közönséget tudnak hozni, hiszen közvetlen kapcsolatuk van a korosztályukkal, az elsődleges "bulizós" célközönséggel. Közös szervezésben, együttműködve mindkét fél profitálni tud. Fontos, hogy a fiatalok váljanak részévé a szakmának, a mindenkire érvényes szabályokat betartva, a már pályán lévőkkel együttműködve.

A résztvevők sok-sok kérdést tettek föl, és rengeteg információhoz juthattak, számos, a szakmához kapcsolódó témában.

Külön köszönet jár Koltai Tamásnak, aki a szervezés oroszlánrészét végezte, de munkáját a környékbeli területi képviselők is jelentős mértékben segítették.

A diszkós szakma épülése, a lehetősége, bővülése, a DJ-k jobb anyagi elismerése érdekében kulcsfontosságú, hogy annak képviselői tartsanak össze, és értelmetlen lázongások, Facebook-os észosztások, a tényeket nem ismerő, de nagyon hangos "megmondóemberek" helyett hiteles, hozzáértő forrásból szerezzék be a szükséges tárgyszerű információkat. Ezzel saját helyzetüket is javítani, erősíteni tudják.

A DJ Szövetség örömmel támogat minden helyi kezdeményezést, a szervezet vezetői készen állnak további helyszínekre is ellátogatni, és kifejezetten ösztönzik is az ilyen rendezvények megszervezését, ahol egy-egy környékről találkozhatnak és első kézből juthatnak információhoz mind a DJ-k, mind a producerek.

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442