DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2017. December 05.

A magyar könnyűzenei élet 15 meghatározó szereplője 2017. november 30-án létrehozta a Music Hungary Szövetséget, és aláírta a szervezet alapító okiratát. A stratégiai cél a teljes zeneipar érdekeinek képviselete a mindenkori döntéshozók felé, programok kidolgozása, szakmai partnerként együttműködve a magyar zene előmozdítását segítő állami intézményekkel, törekvésekkel. Az alapítók között szerepel a Magyar DJ és Producer Egyesület is.

A konkrét célok között szerepel a magyar zene részarányának növelése a hazai piacon, a Nemzeti Kulturális Alap könnyűzenei támogatásának fenntarthatóvá tétele, a hazai szerzők, előadók, producerek egzisztenciális, jogi és szociális helyzetének javítása, valamint a magyar zene exportlehetőségeinek jelentős bővítése.

A magyar zeneipar egészét integráló szövetséghez lehetősége van csatlakozni az iparág bármilyen területén tevékenykedő további jogi személyeknek, rendes tagként, szavazati joggal, valamint magánszemélyeknek is, pártoló tagként. A különböző részterületek szereplői szakosztályokat alapíthatnak, és a szakosztáyokon keresztül lehetőségük lesz további javaslatok tételére, tervezetek, programok becsatornázására.

A szövetség alapító tagjai a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft, a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége, az ARTISJUS Egyesület, az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület, a Hangszeresek Országos Szövetsége, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Music Hungary Zeneműkiadó Kft., az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar DJ és Producer Egyesület, az Akvárium Klub Üzemeltető Kft., a VOLT Produkció Kft., az ETALON PRODUKCIÓ, a LEON Kft., a Kultúrpark Kft. és a Live Nation CEE Kft.

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442