DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2017. July 26.

A DJ Szövetség továbbra is eltökélt, hogy minél jobb, minél sikeresebb bulikon, zavartalanul dolgozhassanak a DJ-k. Utóbbihoz elengedhetetlenül szükséges, hogy a zeneszolgáltatás jogtisztán történjen. Szervezetünk ebben is minden segítséget megad a DJ-knek, hogy a jogosítást minél kedvezőbben, egyszerűbben intézhessék; valamint együttműködünk a MAHASZ-szal és a rendezvényszervezőkkel is.

Információik szerint az idei évben minden eddiginél fegyelmezettebben, jogtiszta hangfelvételekkel léptek fel a DJ-k a legnagyobb fesztiválokon. A rendezvényekért felelős szervezők minden fellépőt köteleznek a másolt hangfelvételek jogosítására, ezt saját hatáskörében ellenőrzik is, és kizárólag a MAHASZ által visszaigazolt jogosítás után engedélyezik a fellépést a DJ-k számára.

A zeneszolgáltatás jogszerűségét a hatóságok országszerte folyamatosan ellenőrizhetik. A MAHASZ és a fesztiválok közötti együttműködés - amennyiben ez szükséges, a DJ szövetség segítségével - kényelmesebb, barátságosabb megoldás, és segít abban, hogy az esetleges hatósági eljárások elkerülhetőek legyenek, így garantálható a fesztivál zavartalan működése.

A nyár további fesztiváljaival is hasonló megállapodásokat igyekszik kötni a MAHASZ; szerződéskötés ügyében az info@mahasz.hu címen várják a fesztiválok jelentkezését.

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442