DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2017. February 22.

A Magyar DJ és Producer Egyesület ("DJ Szövetség"), valamint a Ballantine's whiskyket forgalmazó Pernod Ricard által rendezett díjátadó gálára, "Az Év DJ-je" megmérettetésre az Akvárium Klubban került sor, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A 2016-os év legjobb DJ-i és producerei több száz kolléga és rajongó jelenlétében vehették át a nekik járó elismeréseket.

A DJ Szövetség által koordinált szakmai szavazás első fordulójában a közel 1000 tagot számláló szervezet tagjai, a profi DJ-k bárkit jelölhettek, összesen négy hazai és két külföldi kategóriában. A legtöbb jelölést kapott 20-20 név ezután továbbment a második fordulóba, és közülük kerültek ki a későbbi győztesek, mind a szakmai, mind pedig a közönségszavazás során.

Az év felfedezettje mezőnyben a harmadik Jackwell, a második Strong R. lett, a győztes pedig Willcox.

Az év producere kategóriában az előző két évben győztes Stadiumx (Dave Martin és Sullivan) lett a harmadik, a három évvel ezelőtti győztes Crazibiza (Agebeat és Tommyboy) a második, a győzelmet pedig Bahlzack szerezte meg.

Az év külföldi underground DJ-je Carl Cox lett (mögötte Rene Amesz és Fritz Kalkbrenner), az év külföldi mainstream DJ-je cím birtokosa pedig az idén Calvin Harris (a további két helyezett Don Diablo, illetve Robin Schulz). A közönségnél underground-ban szintén Carl Coxé a győzelem, mainstream-ben pedig Timmy Trumpet kapta a legtöbb szavazatot.

Az év hazai mainstream DJ-je kategóriában sorrendben a harmadik győzelmét aratja Newik, mögötte második Szecsei, harmadik a tavalyi év felfedezettje, Droplex. A Ballantine's oldalán lebonyolított közönségszavazáson a mainstream kategória győztese idén újra Metzker Viktória!


Fotó: Földesi Máté

Az év hazai underground DJ-je kategória győztese a közönségszavazáson Chris Lawyer aki a szakmától a harmadik helyet szerezte meg. A második a producer kategória győztese, Bahlzack, a dobogó legfölső fokára pedig a tavalyi győztes, Jumodaddy állhatott! fel idén is!


Fotó: Földesi Máté

A Magyar DJ és Producer Egyesület elnöksége által minden évben alapos megfontolás után odaítélt Életműdíjat ebben az évben Török János kapta, akit túlzás nélkül szinte minden DJ személyesen ismer és barátjának tekint; Jani több évtizeden keresztül, akár az OSZK vezető oktatójaként, akár informális keretek között ezreknek tanította meg a szakma fortélyait., és segítette a fiatal DJ-ket az előrejutásban.

Minden nyertesnek gratulálunk!


Fotó: Földesi Máté

A korábbi évek nyerteseinek, díjazottjainak listáját megnézheted ide kattintva.

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442