- Ha nem hivatalos, akkor semmilyen jogdíj nem jár utána, sőt, terjesztése illegális, mivel az eredeti jogtulajdonosok engedélye nélkül történik.
- Csak a felkérésre készített, a jogtulajdonosok jóváhagyásával elkészült (az eredeti sávokat vagy azok egy részét tartalmazó) remix minősül hivatalosnak.
- Önmagában a hivatalos remix sem jogosít semmilyen jogdíjra.

A remixből profitálni lehet, ha:

• megbízásból, fix díjért készíted el.
  • a szerző(k) hozzájárul(nak), hogy a remix készítője bizonyos százalékban részesüljön az adott remix felhasználása után keletkező szerzői jogdíjakból. Ezt a hozzájárulást írásban igazolni kell a közös jogkezelő szervezet (ez esetben az ARTISJUS) felé.
  • az előadó(k) hozzájárul(nak), hogy a remix készítője részesüljön az adott remix felhasználása után keletkező előadóművészi jogdíjakból. Ezt a hozzájárulást írásban igazolni kell a jogkezelő szervezet (ez esetben az EJI) felé, továbbá bizonyítani kell hogy a remix készítője érdemben is plusz előadóművészi tevékenységet végzett a track-ben (tehát pl. nem csak egy kész groove-ot tett alá, hanem pl. új dallamokat játszott fel, akár számítógéppel is, stb.)
  • a hangfelvétel-előállító (kiadó) hozzájárul, hogy az adott remix felhasználása után keletkező hangfelvétel-előállítói jogdíjak egy része a remix készítőjét illesse, akár világszerte, akár bizonyos országokban, területeken.