DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület

Ha a szakmában a megfelelő szabályozás működik, akkor bármelyik playmate, ha megfelel a szakmai követelményeknek, akkor nincs vita: ő is diszkós. Ha viszont nem képes erre, nincs engedélye, akkor nem diszkózhat, bármekkora mellei is vannak. Tehát a szabályozás, a vizsga/licensz/működési engedély/stb. épp az egyenlő versenyfeltételeket teremtené meg, és megszűntetné a playmate-ek és egyéb celebek behozhatatlan előnyét a "mezei", tehetséges, fiatal diszkósokkal szemben.

Ha egy playmate komolyan gondolja a diszkózást, képezi magát, fontosnak tartja a szakmaiságot, akkor őt sem szabad indokolatlanul elutasítani; mutassa meg, mit tud, és ha szakmailag rendben van, akkor nem szabad kizárni senkit sem a szakmából.

A playmate-ek médiaszereplésének még egy fontos szerepe volt/van a diszkós szakma számára. Ha tetszik, ha nem, a társadalom döntő többségét egyáltalán nem érdeklik a diszkósok, a klubok, stb. Hiába látjuk egy-egy bulin, hogy akár több ezren is összegyűlnek, a lakosság egészét tekintve ez elenyészően kevés. Magyarországon kb. 150 ezer ember jár el viszonylag rendszeresen szórakozni, és kb. ugyanennyi egyszer-egyszer. Ezek jelentős része 18 év alatti. De a 18 év fölöttiek nagy része sem túlzottan érdeklődik a közélet iránt, és ők zömmel valószínűleg sosem fognak elmenni szavazni. Tehát a politika, a döntéshozók számára is ez az eleve kis létszámú tömeg, a DJ-k világa tökéletesen irreleváns. Önmagában tehát kevés az esélye a szakmának, hogy eredményeket érjen el, hogy a diszkósok helyzetének, megélhetésének kérdése bárki más számára is fontos legyen.

Ha azonban a médiában gyakran jelenik meg a "DJ-kérdés", ezáltal össztársadalmi érdeklődés mutatkozik iránta, onnantól kezdve már a politika is kénytelen rá odafigyelni (pártoktól teljesen függetlenül), és eredményeket lehet elérni. A celebek, ha tetszik ha nem, komoly társadalmi érdeklődést generálnak, hiába szeretnénk mindannyian, ha inkább a jó diszkósokra figyelnének oda az emberek. Kicsit póriasan szólva: "a köznép a keblekre figyel". Viszont ez kiváló eszköz lehet arra, hogy rajtuk keresztül az egész DJ-szakmára, és az abban tevékenykedő, kevésbé ismert, de tehetséges emberekre is felhívjuk a figyelmet. Ily módon aztán az egész szakma profitálhat abból, hogy ismert arcokon keresztül érdeklődést generálunk a társadalom szélesebb rétegeiben is, így nem csak 150 ezer, hanem akár 1,5 millió ember is odafigyel a diszkósokra. És máris sokkal jobb helyzetben tudunk tárgyalni a klubokkal, szervezőkkel, stb. is. Tehát nem szabad ész nélkül szidni a celeb DJ-ket, hanem a helyükön kell kezelni őket, nem általánosítva, hanem egyenként, attól függően, hogy melyikük mire képes a szakmában.

DJ Tudásbázis


elolvasom »

elolvasom »elolvasom »

elolvasom »
Miért érdemes tagnak lenni a DJ Szövetségben?

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442