DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
2013. December 30.

Sajnos újabb bukó...

Kissé értetlenül állunk a jelenség előtt... Hogyan és miért lehet az, hogy még mindig vannak, akik úgy gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények, vagy hogy ők úgysem buknak le...?

Évek óta, minden héten ellenőrzi a NAV a szórakozóhelyek, illetve a DJ-k működését. És évek óta, sajnos még mindig szinte minden héten előfordul néhány lebukás is - bár szerencsére egyre kevesebb.

December 28-án is indult egy büntetőeljárás, ráadásul egy olyan DJ ellen, aki nagyon nem ma kezdte a szakmát, így még az sem merülhet fel, hogy ő nem ismerte az előírásokat. És minden bizonnyal szilveszter környékén is lesz, aki megbukik... pedig de jó lenne, ha nem így lenne!

Ma már a DJ-k kb. 80-90 százaléka betartja a szerzői jogi törvény előírásait, így egyre könnyebb kiszűrni azokat, akik nem.

Képzeljünk el egy ideális világot, ahol mindenki egyenlő feltételekkel játszik, betartja az előírásokat, és így senki sem tesz szert jogosulatlan versenyelőnyre, senki sem töri le az árakat, és minden DJ tisztességes jövedelemhez juthat a munkájáért...

Reménykedjünk, hátha mégsem kell senkinek sem lebuknia sem szilveszterkor, sem jövőre; senki sem érzi magát kivételezettnek, menőbbnek másoknál; és mindenki legálisan diszkózik.

Ezzel az utópisztikus gondolattal szeretne mindenkinek boldog új esztendőt kívánni a DJ Szövetség!

Csakúgy mint eddig, jövőre is készséggel állunk rendelkezésre régi és új tagjaink számára is információkkal, segítséggel, kedvezményekkel.

www.djszovetseg.hu/jogdij

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442